Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако Механизмът за сътрудничество и проверка не отпадне

Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако Механизмът за сътрудничество и проверка не отпадне

Кирилов обясни, че е заявил тази своя позиция пред еврокомисаря Вера Йоурова

Правосъдният министър Данаил Кирилов ще подаде оставка, ако Механизмът за сътрудничество и проверка не отпадне до края на мандата на настоящата Европейска комисия/ЕК/. Това стана ясно от негово изказване пред медиите след днешното заседание на Пленума на ВСС.

Кирилов обясни, че е заявил тази своя позиция пред еврокомисаря Вера Йоурова след разговор с нея миналата седмица във връзка с готвения от министъра проект за разследвания на председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор. Той добави, че според него мониторингът ще отпадне.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По думите на министъра Йоурова е казала, че имаме много сериозен напредък и шанс механизмът да приключи. Тя била подчертала още, че изказването ѝ от преди време, че до края на годината механизмът вероятно няма да приключи за нас били нейни лични виждания и касаели краткият период от време, който остава до приключване работата на настоящия състав на ЕК.

Кирилов коментира, че не знае дали бившият евродепутат Емил Радев има намерение да участва в избора за нов главен прокурор и дали ще бъде номиниран.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner