Неделя, 08 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 08 Декември 2019
Какви са версиите за фаталния скок с парашут на канадския военен край Пловдив?

Какви са версиите за фаталния скок с парашут на канадския военен край Пловдив?

Инцидентът се случи в нощта на понеделник срещу вторник близо до пловдивското село Чешнегирово

Според мен причината за инцидента може би е недостатъчната подготовка и малкото опит на пострадалите парашутисти, както и нарушаване на някои от правилата във въздуха и при приземяване. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Съюза на парашутистите в България о.р. полк. Сирмо Сирмов относно инцидента с парашут, при който загина канадски военен.

Инцидентът се случи в нощта на понеделник срещу вторник близо до пловдивското село Чешнегирово. Един човек загина, а други трима пострадаха. Води се разследване какво е довело до инцидента.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Според Сирмов има предпоставки, които при неспазване на изискванията могат да доведат до произшествието. Те са два вида – предпоставки за произшествия след напускане на самолета и при приземяване. Парашутистите трябва стриктно да спазват установената дистанция при напускане на машината. При нарушаване на дистанцията се получават сближения, които водят до неприятни последствия. От друга страна, след напускане на машината може да настъпи пълен или частичен отказ за разтваряне на парашута, коментира още той.

Научих от ваши колеги за случилото се. Аз нямам достъп до самото поделение и не знаем какви задачи се изпълняват там. Бяхме уведомени за това обучение. Американски военни офицери, придружавани от наши офицери, дойдоха в кметството с информационни материали. Раздадоха на жителите на селото дипляни, друга част разлепихме на видни места. Никой от селото не се е оплакал от провеждането на учението, коментира кметът на село Чешнегирово Христо Атанасов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар