Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Седем страни-членки на ЕС са били против преговори с Македония, Гърция и България са се въздържали

Седем страни-членки на ЕС са били против преговори с Македония, Гърция и България са се въздържали

На проведения във вторник Съвет на Европейския съюз седем страни-членки са били против започване на присъединителни преговори с Македония и Албания. Това са Франция, Нидерландия, Германия, Дания, Люксембург, Белгия и Испания. 

Дванадесет членки са били за започване на преговори със Скопие - Полша, Унгария, Словакия, Чешката република, Италия, Словения, Хърватия, Белгия, Румъния, Естония, Литва и Латвия. Въздържали са се България, Гърция и останалите. Това съобщи бившият външен министър на Македония и депутат от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошовски в Туитър, предава скопското електронно издание „24 Инфо“, цитирано от Агенция "Фокус". 

Страните-членки на ЕС ще се върнат на въпроса отново през октомври 2019 година. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

“Потвърждавайки заключенията от 26 юни 2018 г., Съветът силно приветства безпрецедентното историческото Преспанско споразумение и отбелязва препоръката на Европейската комисия да започне преговори за присъединяване с Република Северна Македония въз основа на положителна оценка и постигнатия напредък в изпълнението на условията определени от Съвета. Като се има предвид ограниченото време и важността на въпроса, Съветът ще се върне, за да постигне ясно и критично решение възможно най-скоро, не по-късно от октомври 2019 г.“, се казва в последната версия на заключението за Северна Македония.

С изключение на Преспанския договор, заключението за Албания е точно същото.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner