Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
50 хиляди лева глоба за мъж, опитал незаконно да пренасе валута през ГКПП "Калотина"

50 хиляди лева глоба за мъж, опитал незаконно да пренасе валута през ГКПП "Калотина"

Парите били укрити в специално изработен тайник в акумулаторната батерия на електрическото задвижване на лек автомобил с български регистрационен номер

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и защитата на подсъдимия П. М., обвинен на извършено от него престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Досъдебното производство по случая е било образувано за това, че около 20.40 ч. на 16 април 2019 г., на ГКПП "Калотина", при излизане от Република България за Република Сърбия, подсъдимият М. не изпълнил задължението да декларира парични средства в размер на 128 000 евро. С действията той нарушил разпоредбите на Валутния закон и на обнародван акт на министъра на финансите.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Парите били укрити в специално изработен тайник в акумулаторната батерия на електрическото задвижване на лек автомобил с български регистрационен номер.

В хода на воденото наказателно производство подсъдимият П. М. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е споразумял с Районна прокуратура – Сливница да му бъде наложено наказание „глоба“ в размер на една пета от стойността на предмета на престъплението, а именно 25 600 евро, с левова равностойност 50 069.24 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар