Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Йорданка Фандъкова: Няколко пъти съсобствениците на къпалнята "Мария Луиза“ искаха да строят хотел там. Столична община ги спря

Йорданка Фандъкова: Няколко пъти съсобствениците на къпалнята "Мария Луиза“ искаха да строят хотел там. Столична община ги спря

"Грижата и инвестициите, които правим, показват ясно моето отношение към парковете и строителството в тях. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха, а сега няма място", каза още Йорданка Фандъкова

Няколко пъти съсобствениците на къпалнята "Мария Луиза“ искаха да строят хотел там. Столична община ги спря. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Между 1997 година и 2005 година части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества. В дейността на тези дружества се споменава хотелиерство и строителство. Опитвано е много пъти в Борисова градина да се строят хотели, за това искаме подробен устройствен план, за да избегнем подобно строителство", изтъкна Фандъкова пред бТВ.

"Грижата и инвестициите, които правим, показват ясно моето отношение към парковете и строителството в тях. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха, а сега няма място", каза още Йорданка Фандъкова.

"Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които, според мен, няма нужда да се изграждат. Моят подход и ангажиментът, който съм поела, е да запазим историческите ценности на нашия град. Ще запазим историческата част на София, както и Борисовата градина", уверена е Фандъкова.

"Предстои ремонт на булевард "България. Ще има неудобства за гражданите през юли и август, но за новата учебна година движението ще бъде пуснато", обеща кметът на София.

Тя не пожела да обяви дали ще се бори отново за поста на есенните местни избори. "Когато наближат местните избори ще взема решение дали отново да се кандидатирам за кмет на София", коментира Фандъкова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner