Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Бареков: Ако Цветанов се добере до ЧЕЗ, много скоро ще рекетира цялата държава

Бареков: Ако Цветанов се добере до ЧЕЗ, много скоро ще рекетира цялата държава

Публикации от няколко дни сочат, че низвергнатият от Борисов Цветан Цветанов се завръща в играта на бяло магаре като скрит в сянка купувач на #ЧЕЗ.

Оставяме настрана бъдещите проблеми лично за Борисов

Ако Цветанов реши да реализира амбициите си за политически реваншизъм, електроразпрделителният монополист му е идеален трамплин.

Досега Цветанов имаше 1 милион служители/крепостни от администрацията по общини, държавни ведомства и местни феодали. Те гласуваха чинно и под строй за “неговата партия”. (Партията е на Цветанов, казваше шефа му доскоро).

Сега Цв. Цв. ще си има 2,2 милиона заложници/пленици/крепостни по неволя - абонати на #ЧЕЗ, в тч жителите на столицата и държавните институции до една, МВР, министерство на отбраната и т.н.

Не ми се мисли, ако реши в пъкления си мозък да повтаря сценария от 2013 с високите зимни сметки на тока или сценария от 80-те години на миналия век с режима на тока 2:2 или 3:1! Според мен тези сценарии вече са в ход още със замисъла да се харчи близо милиард за подобна сделка.

И все пак: Откъде са парите?

Това за чуждите банки звучи като зле прикрито пране на пари. Класическо при това. Връзките на Цветанов с купувачите от Еврохолд са ясни като бял ден. Покрай убийството на търновския бизнесмен Петър Христов лъснаха всички бизнес схеми на Цветанов от неговия бастион под Царевец.Убеден съм, че през офшорки и банкови сметки в чужбина Цветанов е натрупал достатъчно финансови ресурси и кеш. За него работеха половината кметове на ГЕРБ и всички местни феодали от типа на Живко Суджука от Добрич....

Не за един ЧЕЗ, ами и за едно ново #КТБ има натрупан ресурс зад Цветан Цветанов. Подкрепата за него от медиите на Прокопиев и другите олигарси покрай кръга Капитал и КТБ даже не е съмнителна. Там всичко е в кеш и струва пари. А и повечето подсъдими и запорирани имат само една цел - да клатят държавата до окончателен разпад, накъдето се е засилила.

Капанът за Борисов е на път да щракне и да си чуе условията на бъдещия рекет.

А ние сме над 2 милиона мишлета, които ще плащат цената с високи сметки необосновано за ток и дори с режим на тока.

То и сега на места системата на ЧЕЗ спира “планово” тока след полунощ и унищожава електроуредите ни.

Остава преди ДКЕВР и КЗК обаче да чуем прокуратурата.

Тя има ли интерес към скритите офшорки на Цветанов?

Интересува ли се от пране на пари и търговия с влияние в колосални размери?

Прокуратурата смята ли, че националната сигурност е застрашена, когато с мръсни пари политик си купува енергиен монополист с цел да преследва политически и мафиотски схеми за рекет над парламента, правителството и овладяването на държавата?

Николай Бареков, коментар във Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар