Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
Борисов качи Дончев, Горанов и Нанков на джипа за инспекция на ремонтите по АМ "Тракия"

Борисов качи Дончев, Горанов и Нанков на джипа за инспекция на ремонтите по АМ "Тракия"

Строителите на място увериха премиера, че трите виадукта ще бъдат готови в определените срокове (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите на АМ "Тракия" на път за Пловдив. С него са и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направихме инспекция на ремонтните дейности на мостовете по АМ „Тракия“ на път за Пловдив. Увериха ме, че пътният участък ще бъде пуснат на 1 юли", написа премиерът във Фейсбук.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадуктите на автомагистрала „Тракия“, разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км., уточниха от правителствената информационна служба.

В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„На практика се правят нови мостове“, заяви премиерът Борисов след като строителните екипи му разказаха за хода на дейностите. Заместник-министър Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения. Нанков докладва на премиера за състоянието на ремонтирания участък, като подчерта, че нещата са били много зле - пред падане.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли.

„Каква строителна армия“, отбеляза премиерът Борисов при инспекцията, а работниците заявиха, че такива ремонти по виадуктите не са правени. "Как е, става ли?", обърна се към строителите Борисов. И коментира: "Един майстор, ако не си харесва работата, не е майстор!"

И добави: "Колко години не е правен тоя път?! Ако е било лесно, да го бяха направили!" Работниците обясниха, че през 2002 г. е правен ремонт, но не основен. "Ако не го направиш като хората, то пак си тече. Хвърлени пари на вятъра!", обобщи премиерът. И пожела: "Да сте живи и здрави!"

Строително-ремонтните дейности на връхните конструкции на трите виадукта са идентични.

Демонтажните дейности на трите виадукта включват фрезоване на асфалтобетонова настилка, разкъртване на замазка и бетонова плоча, и тротоарни конзоли, демонтаж на дилатационни фуги, демонтаж на оградни съоръжения и др.

При монтажните дейности се извършва направа на изравнителна армирана стоманобетонова плоча над съществуващата бетоновата плоча, монтаж на нови дилатационни фуги, направа на нови гардбаластови стени, преходни плочи и насип, направа на отводнителна система, полагане на хидроизолация, осигуряване на нова асфалтобетонова настилка, монтаж на нови оградни съоръжения и маркировка.

Планирани за ремонт са връхните конструкции на левите плътна на съоръженията. В зависимост от ремонтната програма на АПИ те ще бъдат извършени през есента или идната пролет. За виадуктите на 13-и и 15-и км са разработени и съгласувани с Института за пътища и мостове проекти за ремонт на долното строене на съоръженията. Предстои възлагането им за изпълнение от АПИ през юли 2019 г. На виадукта на 20-и км се извършва ремонт на долно строене на дясно плътно. За лявото плътно е разработен и съгласуван проект и предстои възлагането му. По този начин ремонта на съоръженията няма да бъде прекъсван, а ще се извършва последователно през цялата година.

Днес премиерите на България и на Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев заедно откриват втория икономически форум в Пловдив.

Премиерът Бойко Борисов ще открие втория Пловдивски икономически форум. Днес и утре министри, представители на бизнеса и на неправителствения сектор от страната и Европа ще дискутират предизвикателствата пред икономическия растеж и конкурентоспособността у нас и в Югоизточна Европа.

Сред обсъжданите теми ще бъдат очакванията от новия Европейски парламент и новата Еврокомисия, демографските и здравни проблеми, пътната карта на България към ЕРМ II, привличането на чужди инвестиции, енергийната и цифрова политика на ЕС, перспективите пред Западните Балкани.

В дискусиите ще се включат вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, министрите Теменужка Петкова, Росен Желязков и Николина Ангелкова, както и еврокомисар Мария Габриел. Във форума ще участват и над 40 водещи личности и анализатори, които формират общественото мнение в Европа.

Пловдивският икономически форум се организира от Делфийския икономически форум със седалище Атина и от Центъра за либерални стратегии.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner