Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

КФН изпрати до прокуратурата и ДАНС резултатите от проверките на "Еврохолд"

КФН изпрати до прокуратурата и ДАНС резултатите от проверките на "Еврохолд"

Комисията по финансов надзор е изпратила до прокуратурата и ДАНС констатираните до момента факти и обстоятелства от проверките на „Еврохолд България“ АД и свързаните с него дружества, относно тяхното финансовото състояние и цялостната дейност на холдинга.

Това съобщават от КФН. 

Както е известно, "Еврохолд" е купувач на българския бизнес на ЧЕЗ. 

Ето и пълното съобщение на КФН: 

Във връзка със заявения от КФН ангажимент да предостави констатираните до момента факти и обстоятелства от проверките на „Еврохолд България“ АД и свързаните с него дружества, относно тяхното финансовото състояние и цялостната дейност на холдинга, Ви информираме, че днес официално е изпратена цялата съотносима информация до Главна прокуратура и Държавна агенция „Национална сигурност“ с цел преценка и действия по компетентност. В писмото до тях подробно са изложени резултатите и заключенията на база проверената до момента документация. 

Също така е изпратена информация до Националната агенция за приходите с цел информираност за фактите и обстоятелствата, касаещи спазване на данъчното законодателство на Република България и преценка на необходимостта от предприемане на действия по компетентност. 

Ролята на КФН е да осъществява стриктен и навременен надзор, да бъде обективна и безпристрастна, работейки в интерес на бизнеса и гражданите. 

Комисията изпълнява и поетата отговорност да информира обществеността за отделните етапи в хода на проверките, спазвайки принципите на конфиденциалност.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner