Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Започват изслушванията за генерален директор на БНТ

Започват изслушванията за генерален директор на БНТ

Изслушванията започват днес, като те се провеждат съгласно входящия номер на кандидатите в процедурата, подадено в СЕМ

В Съвета за електронни медии започват изслушванията на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. Допуснатите за изслушване кандидати са шестима. Решението си за това кой ще бъде новият генерален директор на обществената телевизия членовете на медийния регулатор ще обяват на 5-и юли, петък.

Шестимата кандидати за поста са сегашният изпълняващ длъжността Емил Кошлуков, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков и Стоил Рошкев. Първоначално кандидатите бяха 8, но от надпреварата бяха отстранени Кръстьо Вапцаров и Радослав Главчев, припомня БНР.

Изслушванията започват днес, като те се провеждат съгласно входящия номер на кандидатите в процедурата, подадено в СЕМ. Днес ще бъдат изслушани Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов.

Свързани статии (по етикет)

  • Двама от УС на БНР/БНТ в тръста на Цецо

    Двама от досегашните членове на управлителния съвет на Българското национално радио, определен от премиера като „главанаци”, се оказаха възлови фигури в т.нар. мозъчен тръст на Цветан Цветанов.

  • СЕМ решава за БНР

    Съветът за електронни медии (СЕМ) ще вземе решение по повод събитията в БНР - около свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова и спирането на сигнала на "Хоризонт" за няколко часа на 13-и септември.

  • Стенограма разкрива, че най-вероятно Бетина Жотева от СЕМ ще иде на съд

    Бетина Жотева и Къдринка Къдринова от СЕМ, които според стенограмата, която ви представяме, отдавна изпитват неприязън помежду си, та се изпокарват по супер дребна и незначителна тема

Оставете коментар