Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Кристиан Вигенин: Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборния процес, е скандален

Кристиан Вигенин: Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборния процес, е скандален

Ще се опитаме да работим конструктивно, да използваме парламентарните механизми, за да отстояваме нашите позиции. Това коментира в сутрешния блок на Нова тв Кристиан Вигенин от БСП - новият зам.-председател на парламента. 

По думите му, какви ще са отношенията в парламента, до голяма степен зависи от управляващото мнозинство. Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборния процес, е скандален, това заяви той във връзка с днешния дебат в парламента за машинното гласуване.

Заедно с безпрецедентното орязване на субсидиите за партиите, това е един скок към авторитаризъм, каза Вигенин. "Решихме да се върнем в парламента, да се върнем изцяло, а това включва заемането на поста зам.-председател на парламента. Ще работим конструктивно, ще използваме парламентарните механизми, ще защитаваме нашите позиции. Отношението ни в парламента в голяма степен зависи от парламентарното мнозинство, склонно ли е да отчита нашите виждания. Важно е дали това ще бъде същото мнозинство, което е готово да погази демокрацията", обясни той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Бизнесът вече ще си купува партиите, но ние това няма да го допуснем, заяви той. Няма да можем да върнем парите, които дължим преди изборите, ще ги изплатим до 2021 г., няма да останем длъжници, направи сметка Вигенин.

Промените в ИК преди избори се правят изключително от ГЕРБ, обясни със съвсем сериозен вид той. ГЕРБ винаги е подчертавал, че техният електорат е по-образован от този на ДПС И БСП, би трябвало лесно да се справят.

Битката за това да бъдат честни и демократични изборите продължава от няколко месеца, и днес ще продължи в дебата, каза Вигенин.

Само за половин година промените, които се направиха, ни връщат много години назад, смята той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner