Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Хакерът, ударил НАП, заплаши с нови атаки

Хакерът, ударил НАП, заплаши с нови атаки

Човек, твърдящ, че е автор на кибератаката срещу сървърите на Националната агенция за приходите, се е свързал с три от медиите, отразили случая. В писмо, изпратено до БТВ, в.”Капитал” и Нова телевизия, хакерът обяснява мотивите си и подчертава, че е готов да направи публични още масиви с данни

„Аз съм руски гражданин с българска съпруга. Родителите ѝ в момента живеят в България и видях с очите си колко прецакана е вашата държава”, обяснява той в писмо, изпратено до БТВ, предаде медията.

По думите му течовете на данни са факт от 11 години и е имало кибератака през 2012 г., когато никой не е повярвал, че цели 30 гигабайта информация са били задигнати.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Вчера бяха предоставени на медиите част от информацията от НАП (в която има данъчно-осигурителни данни и други лични данни), но сега в писмото има заплаха, че ако правоохранителните органи не кажат истината по случая, ще качи всичко в руски и български торент тракери и така масивите ще станат публични. Призивът на неизвестния руски гражданин е медиите да анализират информацията, изтекла от НАП.

Ако пък кибератаката бъде обект на фалшиви новини, хакерът ще отговори с публикуването на още две големи порции информация от финансовото министерство.

3 медийни компании също са заплашени с това, че тяхна информация ще стане публична.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner