Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Екатерина Захариева се срещна с новия посланик на Испания у нас

Екатерина Захариева се срещна с новия посланик на Испания у нас

„Благодарим за последователната подкрепа на Испания за присъединяването ни към Шенген, надяваме се тя да продължи“, каза министър Захариева

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в Република България Алехандро Поланко Мата на среща днес.

„Радваме се, че Испания изпраща толкова опитен дипломат в България. Може да разчитате на пълната подкрепа на Министерството на външните работи и българската администрация в своята работа“, каза министър Захариева в своето приветствие към посланика.

„Благодарим за последователната подкрепа на Испания за присъединяването ни към Шенген, надяваме се тя да продължи“, допълни първият ни дипломат.

По време на срещата двамата обсъдиха актуални въпроси от европейския дневен ред и двустранните икономически отношения между страните ни.

Събеседниците се обединиха около мнението, че въпреки добрите връзки между двете държави на политическо ниво, бизнес отношенията може да бъдат надградени. Като ключова стъпка в тази посока те подчертаха изграждането на повече контакти между компаниите от двете страни.

Изтъкнати бяха и възможностите за обмен на експертизи относно развитието на туризма, както и по регионални въпроси.

На свой ред посланик Мата оцени високо българската подкрепа за Испания по ситуацията в Каталуния и изтъкна сходствата в позициите на двете страни по редица външнополитически въпроси.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner