Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Нинова към Радев: Свикайте КСНС да видим кой ще носи отговорност са ситуацията с НАП!

Нинова към Радев: Свикайте КСНС да видим кой ще носи отговорност са ситуацията с НАП!

Обръщаме се към президента Радев и настояваме, искаме, молим го да свика КСНС - да видим кой ще носи отговорност за ситуацията с НАП. Това каза в декларация от името на парламентаната група лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус".

Причината за нейния апел е кризата в НАП след изтичането на лични данни от приходната агенция.

"Да вземем мерки да овладеем тази криза, макар че тя тепърва ще се развива. Последиците тепърва ще се усещат. Не да цъкате с език и да викате, че не е истина, а да се съберем да мислим как да спрем кризата, как да я овладеем, как да гарантираме на хората, че всичко това, което им причинихте няма да им коства пенсионните осигуровки, доходите", изтъкна Нинова.

"Нека свика КСНС и там да видим кой ще носи отговорност за тази ситуация, наказателна и политическа и кой ще поеме отговорността да изведем страната от състоянието, в което ГЕРБ я вкара", посочи още лидерът на БСП.

"Вече може би 5 часа говорим за национална сигурност, национални интереси и политическа отговорност, свързана с политическа отговорност. Докато говорим тук за това извън тази сграда държавата е ударена от едно цунами, което изглежда нараства. Колкото да си заравяте главата в пясъка, то няма да ни подмине. Става въпрос за безпрецедентната криза с изтичането на лични данни", каза още Нинова, обръщайки се към управляващите.

Лидерът на БСП прочете декларацията малко, след като след продължителни дебати парламентът одобри сделката за закупуването на изтребители Ф-16 от САЩ.

Нинова посочи, че е задала питане до министър-председателя какви мерки ще вземе правителството за гарантирането на националната сигурност и живота и здравето на всеки българин. Нинова посочи, че е получила отказ от премиера да дойде в парламента.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner