Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Цацаров: Хакерът Кристиян Бойков не е сам. Той има и подбудител, има и поръчител

Цацаров: Хакерът Кристиян Бойков не е сам. Той има и подбудител, има и поръчител

Влизането във фирмата, в която работи Бойков, се случва със санкцията на съда, категоричен бе главният прокурор. Целта е да се установи наличие на доказателства за престъпна дейност

В случая с Кристиян Бойков, който е обвинен за хакерската атака срещу НАП, има и подбудител, и поръчител и силно се надявам, че ще стигнем до всички замесени в случая. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след като заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов се срещнаха с лидера на НФСБ Валери Симеонов в парламента.

Влизането във фирмата, в която работи Бойков, се случва със санкцията на съда, категоричен бе главният прокурор. Целта е да се установи наличие на доказателства за престъпна дейност.

Ние сме на мнение, че ще успеем да съберем доказателства, заяви главният прокурор.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"В момента текат претърсвания, които са разрешени от съда. Целта е да се установят наличие на доказателства за престъпна дейност. Ако в началния етап на разследването считахме, че обвиненото лице Кристиян Бойков е единствен извършител, сега имаме основание да считаме, че той не е сам, а е изпълнител. Нека приключат действията по разследването и тогава ще говорим. Атаката може да се тълкува като политическа или корпоративна в зависимост от добитите данни и целите, за които се използва", обясни Сотир Цацаров.

"Ние разполагаме с доказателства, че три дни преди изтичането на базите данни на НАП в публичното пространство, той е разполагал с тях. Както и имаме доказателства, че той е автор на писмата, изпратени до медиите. Търсим и данни за съпричасност на други лица и смятам, че ще ги намерим. Христо Иванов ми иска оставката за 12-и път, но това не е новина. Все едно аз да му поискам оставката от партията. Тази фиксация в длъжността главен прокурор ми се струваше, че е личността, но вече съм наясно, че не е. Партията не мога да коментират. Що се отнася до Христо Иванов съм свидетел на неговите успехи или неуспехи, но не ги коментирам. Не виждам защо трябва има такава фиксация и да се коментира кой чия оставка иска", коментира още Цацаров.

Ако президентът Румен Радев не подпише указа за избор на нов главен прокурор, кандидатурата отива отново във Висшия съдебен съвет, и ако отново получи 17 и повече гласа, държавният глава е длъжен да подпише, обясни Цацаров процедурните подробности около избора на своя приемник.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар