Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Спецпрокуратурата: Хакнатите данни от НАП са изпращани на собственика на сайта Биволъ по таен чат (Видео)

Спецпрокуратурата: Хакнатите данни от НАП са изпращани на собственика на сайта Биволъ по таен чат (Видео)

При пробива на НАП фирмите са търсени избирателно, имало е насоченост в търсенето на данни. Анализът на всички доказателства до момента показва, че целта на цялата тази дейност е да бъде създадена социална и политическа нестабилност.

"Собственикът на "ТАД Груп” не е съдействал по никакъв начин на разследването, не е предоставил паролите, с които да се разшифроват компютърните конфигурации, които са конфискувани при обиските, това каза завеждащият отдел "Антитероризъм" в Специализираната прокуратура Евгения Станкова преди началото на делото, на коeто трябва да бъде определена мярка за неотклонение на обвинения на подбудителство към кибертероризъм собственик на "ТАД Груп" Иван Тодоров.

Събраните доказателства съдържат свидетелски показания, че целенасочено са избирани фирми, чиито данни да бъдат копирани.

Разпитани са и служители на НАП. От тези разпити стана ясно, че са копирани данните на над 5,1 млн. граждани – ЕГН-та, комбинации от цифри, регистрационни номера на автомобили. Тези данни са копирани и предоставяни на различни сайтове (сред които сайта "Биволъ" и други международни медии) от лицата, които са обвинени в съучастие”, добави прокурор Станкова.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Има данни за скрит чат между един от обвинените и един от собствениците на  "Биволъ". Копираните данни са били предоставени на собственика на сайта”, заяви тя. 

При пробива на НАП фирмите са търсени избирателно, имало е насоченост в търсенето на данни. Анализът на всички доказателства до момента показва, че целта на цялата тази дейност е да бъде създадена социална нестабилност. Цели се да се всее нестабилност в населението. Елементът, че се всява смут и паника в неограничен брой български граждани е налице и целта на това деяние е именно такава – да се дестабилизира политическата обстановка в страната“, стана още ясно от думите на прокурор Станкова. 

Установено е посегателство срещу сървъра на "Поливни системи", които са пред парламента. В данните, които се съдържат в материалите по делото става въпрос, че е имало желание, евентуално при преминаването на автомобили на държавни глави или гости на Народното събрание евентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение в придвижването, съобщи още Станкова.

От специализираната прокуратура искат делото срещу собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров да се разглежда при закрити врати заради заплаха за Националната сигурност и следствена тайна.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner