Петък, 13 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 13 Декември 2019
Пламен Георгиев става прокурор в Специализираната прокуратура

Пламен Георгиев става прокурор в Специализираната прокуратура

Георгиев, който си отиде от КПКОНПИ заради скандала от април с терасата си със сауна и барбекю, е подал молба за връщането му като прокурор в Специализираната прокуратура, съобщи Висшият съдебен съвет

Подалият оставка като шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев става прокурор в Специализираната прокуратура. Преди дни я оглави Димитър Франтишек Петров - заместник на номинирания за главен прокурор Иван Гешев по времето, когато Гешев управлява Спецпрокуратурата.

Георгиев, който си отиде от КПКОНПИ заради скандала от април с терасата си със сауна и барбекю, е подал молба за връщането му като прокурор в Специализираната прокуратура, съобщи Висшият съдебен съвет.

В понеделник на заседание Прокурорската колегия на ВСС ще реши да я удовлетвори.

Георгиев подаде оставка на 31 юли след продължителен отпуск, а парламентът набързо я прие. Георгиев отправи и изявление до медиите, в което уверява, че "при всичките си действия" се е водил от закона и морала.

В унисон с думите му бе и резултатът от данъчната ревизия, проверила има ли разминаване между доходите и имуществото му. НАП не видяха такова, въпреки че терасата с постройките на нея не бе вписана в имотната декларация на Георгиев.

В сряда бившият шеф на КПКОНП обясни, че отдавна бил решил да се оттегли, но чакал да приключат данъчните ревизии, за да се види, че при него всичко е чисто. Уточни, че решението му е лично и не е било обсъдено с премиера Бойко Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner