Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Двойно обжалване на мярката за неотклонение на собстеника на "ТАД Груп"

Двойно обжалване на мярката за неотклонение на собстеника на "ТАД Груп"

Апелативният специализиран наказателен съд трябва да се произнесе в четвъртък

Апелативният специализиран наказателен съд трябва да се произнесе в четвъртък по мярката за неотклонение на собственика на "Тад Груп" Иван Тодоров, който на 31 юли бе пуснат от ареста срещу парична гаранция в размер на 100 000 лева.

В рамките на едно съдебно заседание апелативните спецмагистрати трябва да разгледат и жалбата на самия Тодоров срещу постановената му мярка за неотклонение, и протестът на прокуратурата, съобщи bTV.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Шефът на "ТАД Груп" не е съгласен с наложената му парична гаранция от 100 хиляди лева, а държавното обвинение настоява за по-тежка мярка, защото има доказателства за съпричастността на Иван Тодоров към кибертероризъм.

Ръководената от него фирма е разследвана за направена хакерска атака срещу Националната агенция за приходите, при която бяха източени личните данни на над 5 милиона души. 

Адвокатката на Тодоров Ина Лулчева обаче коментира пред журналисти, че по делото няма нито едно доказателство клиентът й да има каквото и да е отношение към това, че някой е копирал тези данни от НАП. Тя уточни, че паролите на иззетите от фирмата компютри ги знаят единствено работещите на тях, а не собственикът. И допълни, че има назначени компютърни експертизи, но те все още не са изготвени.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар