Понеделник, 24 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 24 Февруари 2020

Румяна Бъчварова официално встъпи в длъжност като посланик на България в Израел

Румяна Бъчварова официално встъпи в длъжност като посланик на България в Израел

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел Румяна Бъчварова връчи на държавния глава Реувен Ривлин своите акредитивни писма за встъпване в длъжност. 

По време на срещата между двамата в рамките на официалната церемония бяха обсъдени редица теми за сътрудничеството между Република България и Държавата Израел, както и бъдещата съвместна работа между двете страни. 

Президентът посочи заслугата на България за спасяването на българските евреи и изтъкна основните постижения в двустранните отношения. 

Той подчерта потенциала на партньорството и акцентира, че то може да бъде засилено още за развитие на двустранното икономическо сътрудничество, особено в сферата на иновациите, науката и енергетиката. 

В рамките на разговора посланик Бъчварова засвидетелства още веднъж ангажимента и решимостта на българската страна да работи приоритетно за постигането на конкретни практически резултати по вече съществуващите споразумения, както и да бъде положено началото на нови. 

Двамата се обединиха в разбирането, че близките връзки и партньорства ще направят исторически установените връзки между България и Израел много по-здрави и устойчиви.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner