Петък, 06 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 06 Декември 2019
Министерството на правосъдието с подробности за българчетата от ''къщата на ужасите'' в САЩ

Министерството на правосъдието с подробности за българчетата от ''къщата на ужасите'' в САЩ

Процедурата по осиновяване на двете деца е стартирала през м. май 2011 г. по реда на специалните мерки за осиновяване и е приключила през м. ноември 2011 г. с решение на Софийския градски съд

Процедурата по осиновяване на двете деца е стартирала през м. май 2011 г. по реда на специалните мерки за осиновяване и е приключила през м. ноември 2011 г. с решение на Софийския градски съд. Става въпрос за две близначки, които към момента на осиновяването са били на 7-годишна възраст, като едното от децата е със специални нужди. Не са регистрирани сигнали преди появата на информацията, че осиновените българчета в САЩ са били малтретирани.

Това обяви на пресконференция директорът на Дирекция ''Международна правна закрила на детето и международни осиновявания'' в Министерство на правосъдието Милена Първанова във връзка с казуса с двете осиновени българчета от американска двойка в градчето Съмървил, щата Мисури в САЩ.
,,От раждането им до тяхното осиновяване децата са били отглеждани в специализирани институции в страната'', посочи тя.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Първанова информира още, че мъжът е бил с висше образование и е работил в сферата на информационните технологии, докато майката е била домакиня. Двамата са имали четири биологични деца.

,,Според нашето законодателство и повечето законодателства в рамките на двугодишен период на всеки шест месеца Министерството на правосъдието изисква подробен доклад за състоянието и развитието на осиновените деца. Според този доклад децата са се вписвали добре в живота на семейството. Имало много прегръдки и усмивки'', допълни Първанова.

,,Социалният работник е установил привързаност от страна на родителите спрямо децата. Той е бил уверен, че те имат добро и сигурно бъдеще пред себе си с това семейство. В момента момичетата са настанени на специално място и се намират в добро здравословно състояние'', сподели още Милена Първанова.

Източник: Novini.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар