Вторник, 15 Октомври 2019
Вторник, 15 Октомври 2019
ГЕРБ оттегли подкрепата си към кмета на Русе

ГЕРБ оттегли подкрепата си към кмета на Русе

Кметът на Русе Пламен Стоилов се отказва от надпреварата за следващ мандат. Това съобщи лично той във фейсбук страницата си.

Като причина началникът на областния град изтъква, че не е получил необходимата подкрепа от страна на партията, която през 2011 година го е издигнала.


Стоилов коментира, че не би жертвал интересите на града си в името на собствените си интереси и добавя, че управлението не е самоцел. 

До последния си ден като кмет ще продължа да работя за успеха на тези проекти, защото зная колко усилия и упорита работа сме вложили заедно с целия ми екип за осигуряването на необходимото финансиране за тях, конкурирайки се с другите големи градове! 

Отказаната номинация за трети мандат по никакъв начин не означава, че ще спра да работя за възраждането на Русе! За мен има значение как се развива градът, в който съм роден и израснал, където живее детето ми и където искам да останат и моите внуци!, пише в заключение настоящият кмет.

Епицентър.бг припомня, че преди месец в нарочна декларация членове на общинското ръководство на ГЕРБ заявиха подкрепа си за кмета на Русе и доскорошен общински ръководител на партията Пламен Стоилов. Подкрепящите Стоилов казват в документа, че за осем години е "съумял да изтръгне града от безвремието и даде ясна перспектива за развитието на Русе като проспериращ икономически и културен център". Отчитайки всичко, казано дотук, и вярвайки в демократичните принципи при функционирането на ПП ГЕРБ, заявяваме пред нашия лидер, г-н Бойко Борисов, както и пред Изпълнителната комисия своята категорична подкрепа за г-н Пламен Стоилов", пишат лидерите на местната организация. Те призовават Борисов да остави Стоилов на поста му, защото "всяка промяна на този курс би била фатална с оглед изпълнението на важните за нашия град проекти". 

След решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ обаче Стоилов бе сменен с бизнесмена Росен Даскалов. За смяната се разбра от информация, публикувана на 31 юли т.г. в официалната фейсбук страница на областната организация на партията. 

Явно Борисов има друга оценка за Пламен Стоилов като кмет на Русе и е оттеглил доверието си от него.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар