Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
Иван Гешев подаде във ВСС концепцията си за управление на прокуратурата

Иван Гешев подаде във ВСС концепцията си за управление на прокуратурата

Идеите на Гешев за управление на прокуратурата ще бъдат публикувани на сайта на ВСС до три работни дни

Единственият номиниран кандидат за главен прокурор Иван Гешев подаде във Висшия съдебен съвет своята концепция за стратегическо управление на прокуратурата, съобщи "Фокус".

Днес беше последният срок за Гешев да представи своята концепция. 

Идеите на Гешев за управление на прокуратурата ще бъдат публикувани на сайта на ВСС до три работни дни. 

До 12 септември ще стане ясно кога ще бъде изслушването на Гешев пред ВСС.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор беше издигната единодушно от 11-те членове на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет.

Срещу избирането на Гешев за главен прокурор беше организиран протест в центъра на София, на който се събраха стотици. Протестът беше организиран, след като в интервю Гешев заяви, че не споделя виждането на "десните екстремисти", че съдебната, изпълнителната и законодателната власт трябва да са разделени. В същото интервю той без съд и присъда обвини фирмата, в която работи заподозреният за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков, в това, че се занимава с киберрекет, а за самия Бойков каза: "Това момче трябва да седне някъде на тъмно, да остане само с чувството си за самосъхранение, да осмисли постъпките си и да прецени какво ще направи - дали ще съдейства на закона, или ще понесе последствията от действията си". По адрес на лидера на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов Гешев пък подчерта, че трябва "да внимава" какво говори.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар