Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Борисов към Фон дер Лайен: Западът трябва да инвестира на Балканите

Борисов към Фон дер Лайен: Западът трябва да инвестира на Балканите

България направи едно много добро председателство на ЕС. Не случайно Берлинският процес бе даден на България. Всичко това е резултат от много работа и лидерството на всички българи, които работят в европейските институции.

Това каза премиерът Бойко Борисов преди срещата си с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

"Аз изпълних едно исканията на ЕК и номинирах жена за еврокомисар. Урсула, много хубаво си схванала нашите приоритети и нашето портфолио - говоря за дигитализацията и цифровизацията, но в същото време много важни са и хората. Централна и Източна Европа, както и Балканите имат много потенциал. Много хора от тези места заминаха на Запад, за да търсят препитание. Сега Западът трябва да инвестира средства в Централна, Източна Европа и Балканите, за обучение и повишване на конкурентноспособността на гражданите на тези региони. Ще те помоля да не се спекулира с бъдещите ресори на еврокомисарите и какво сме договорили, както и какво искаме. Все още не се знае дали Великобритания ще участва с еврокомисар или ще останем 27 държави. Виждате сега затварят парламента. Аз си представям какво ще се случи, за каква диктатура и цензура ще се говори и пише по медиите, ако това се случи тук в България. Трябва да работим за връщането на САЩ в споразумението за климата", заяви още Борисов.


"Българите забравиха какво е да имат мигранти по улиците, това е благодарение на добрата работа на службите и граничарите. Вчера успяхме да разкрием и убийците на тежкото двойно убийство, което може и да излезе по-тежко престъпление. Аз искам да благодаря на всички замесени в това разследване. За първи път стигаме първо до убийците, без да знаем имената на жертвите", обяви Бойко Борисов.

Свързани статии (по етикет)

  • ЕК прехвърля на Борисов и ВСС грижата за спазване на правовия ред в България

    Европейската комисия прие днес най-новия си доклад по механизма за сътрудничество и проверка за предприетите от България действия за изпълнение на ангажиментите в областта съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност. Това се посочва в съобщение на ЕК.

  • Румен Радев проведе среща с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук

    Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и Виетнам е общ приоритет и институциите в двете държави са готови да подкрепят инициативите на бизнеса. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, които проведоха среща днес в Токио. Двамата представляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито

  • Галъп: Над 600 000 българи биха гласували срещу стимул или по принуда

    11% от участниците в изследване на "Галъп интернешънъл"* в навечерието на местните избори признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или по принуда. Това прави над 600 000 души от общо около 5.5 милиона постоянно пребиваващи у нас и имащи право на глас

Оставете коментар