Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Военни части ще участват в тържествата по случай 134 години от Съединението в няколко града у нас

Военни части ще участват в тържествата по случай 134 години от Съединението в няколко града у нас

Военнослужещите ще отдадат почести на загиналите за национално освобождение и обединение

Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, 68-а бригада „Специални сили“ и Националната гвардейска част ще участват в тържествата, посветени на 134-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, в цялата страна. Военнослужещите ще отдадат воински почести на загиналите за национално освобождение и обединение. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

В Деня на Съединението на България, 6 септември, в гр. Пловдив ще се проведе тържествената проверка (заря). Тя ще започне в 20.30 часа на площад „Съединение“ и в нея ще участват представителни блокове от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и 68-а бригада Специални сили. На тържествения ритуал ще присъства началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

В гр. Стара Загора в 10.30 часа военнослужещи от 2-ра механизирана бригада ще поднесат венци и цветя пред паметника на „Защитниците на Стара Загора“ .

В гр. Ямбол в 10.30 часа представителни подразделения от Сухопътните войски и Военновъздушните сили ще участват в ритуала по издигането на националното знаме и в шествието до Паметника на загиналите за национално освобождение, където военнослужещите ще поднесат венци и цветя.

В град Плевен в 11.00 ч. военнослужещи от Сухопътните войски ще отдадат военни почести пред паметника на загиналите от 4-и пехотен Плевенски полк в Сръбско-българската война.

В гр. Горна Оряховица в 11.00 часа военнослужещи от военно формирование 22 790 от Сухопътните войски ще поднесат венци пред „Паметния знак на загиналите във войните“.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В гр. Шумен в 10.00 часа представителни части от 29-и механизиран батальон от Сухопътните войски ще поднесат венци и цветя пред паметника на загиналите във войните шуменци.

В гр. Русе в 11.00 часа военнослужещи от военно формирование 32 420 на Сухопътните войски ще поднесат венци пред паметника на загиналите български воини в Сръбско-българската война. В същия час в градовете Враца и Сандански военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград ще положат венци и цветя пред паметниците на загиналите във войните за национално обединение.

В гр. Сливен в тържествата, посветени на 134-ата годишнина от Съединението на България ще се включат военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти. В 20.00 часа те ще отдадат воински почести и ще поднесат венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър в града.

В гр. Чирпан военнослужещи от военно формирование 24 620 на Сухопътните войски ще участват в тържествения ритуал по издигане на националния флаг и ще поднесат венци пред паметника на Съединението.

В гр. Хасково в 11.30 часа военнослужещи от военно формирование 52 740 от състава на 2-ра механизирана бригада на Сухопътните войски ще участват в ритуала по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин на площад „Свобода“.

В гр. Варна в 9.30 часа Представителният духов оркестър и почетен караул от Военноморските сили ще участват в ритуала по полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на Княз Александър І Батенберг. Военнослужещи от ВМС ще се включат в шествието до „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 г.“ и в 10.00 ч. с военен ритуал ще отдадат почит към загиналите във войните за Съединението на България.

В гр. Бургас в 10.30 часа представителни части от Военноморските и Военновъздушните сили ще участват във военния ритуал за тържественото издигане на националното знаме на площад „Атанас Сиреков” пред сградата на Общината. В 11.00 ч. военнослужещите ще поднесат венци и цветя пред „Паметника на 24-и Черноморски полк” в града.

В гр. Неделино в 11.00 часа военнослужещи от Националната гвардейска част ще участват в тържествена церемония по полагане на венци пред паметника „Света Неделя“. Гвардейците ще участват и в тържествената церемония за отбелязване на 134-ата годишнина от Съединението на България в гр. Видин от 11.00 ч. пред паметника на Скърбящия воин.

В гр. София в 11.30 часа военнослужещи от Националната гвардейска част ще участват в церемонията по поднасяне на венци пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг. В 12.00 часа пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner