Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

Христо Проданов: Очакваме мръсна кампания за кмет на София

Христо Проданов: Очакваме мръсна кампания за кмет на София

"Битката ще бъде доста тежка, оспорвана. Очакваме мръсна и компроматна кампания. Нашата основна цел е да сменим модела в София и средство за постигане на тази цел и спечелването на изборите. Преценихме, че за тази битка е по-добре да се спрем на надпартийна кандидатура, която да обедини недоволните от този модел".

Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Христо Проданов, зам.- председател на ПГ на "БСП за България", по повод решението на БСП да подкрепи Мая Манолова в битката за кметския пост в София.

"Ако Манолова спечели, печелят всички софиянци, на които им е омръзнал порочният модел на управление - преди чрез Борисов, сега чрез Фандъкова като лице", заяви Христо Проданов пред БНТ.

„Нашата основна цел е да сменим модела. За кандидат за кмет на София се спряхме на надпартийна кандидатура, която да обедини недоволните от този модел на управление, които стават повече и повече”, коментира той. Проданов подчерта, че освен политически партии, доста неправителствени организации и сдружения, които са работили успешно с Манолова като омбудсман, също подкрепят кандидатурата й.

„Подкрепата, която ние сме дали е при условие, че основните параметри в нейната програма съвпадат с нашите. Не можем да направим компромиси с политиките, защото в миналото БСП е правела такива компромиси и е плащала тежка цена”, каза Христо Проданов. Той подчерта, че левицата е направила своите изводи. „Анонсите, които досега е направила Мая Манолова в публичното пространство, съвпадат с голяма част от тезите в нашата програма”, допълни социалистът.

Христо Проданов сподели, че очаква мръсна и компроматна кампания, виждайки какво се случва в публичното пространство. „Много от общините са превърнати във феодални владения и хората живеят в страх. Промяната на този модел е средство, с което да се постигне основната цел – да се промени животът на хората. Очакваме тежка битка и ще я проведем”, заяви той.

Според зам.- председателя на ПГ на "БСП за България" шпионският скандал от последните дни у нас е преекспониране на ситуацията, свързано с предстоящите местни избори и разпалване на темата русофили и русофоби.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner