Събота, 29 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 29 Февруари 2020

ГДБОП подкрепи Иван Гешев за главен прокурор

ГДБОП подкрепи Иван Гешев за главен прокурор

Институциите в сферата на вътрешната сигурност застават зад кандидатурата 

Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) обяви в писмо до медиите, че застава зад кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

От ГДБОП изразяват надежда, че Гешев ще направи законодателни промени. Очакванията са и да преодолее констатациите и препоръките на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка.

До момента подкрепа за кандидата за главен прокурор са изразили почти всички професионални общности на прокурори и следователи от цялата страна, столичната полиция, ДАНС и други институции в сферата на вътрешната сигурност.

Свързани статии (по етикет)

 • Гешев подписа с КНСБ Меморандум за разбирателство и сътрудничество

  Дoкумeнтът прeдвиждa взaимoдeйcтвиe мeжду прoкурaтурaтa и КНCБ в cъвмecтнaтa им рaбoтa c цeл ocигурявaнe нa бързa зaщитa и eфeктивнo рaзcлeдвaнe при cигнaли зa нaрушeния нa трудoви и ocигуритeлни прaвa

 • Проф. Стив Ханке: Приватизацията в България през 1997-2001 беше „мръсна“

  Проф. д-р Стив Ханке е професор по приложна икономика и създател и директор на Института за приложна икономика към Университета „Джон Хопкинс“ в Балтимор. Той е също така старши експерт в базирания във Вашингтон институт „Катон“, старши съветник в Университета „Ренмин“ в Китай, както и специален съветник към Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк. През 1998 г. той е обявен за един от 25-те най-влиятелни хора на света от World Trade Magazine.

  В миналото е бил старши икономист в Икономическия съвет на президента на САЩ Роналд Рейгън (1981-1982), старши съветник в Съвместния икономически комитет на Конгреса на САЩ (1984-1988), държавен съветник на Литва (1994-1996) и Черна гора (1999-2003).

  В България е известен като Бащата на валутния борд. От 1997 до 2001 беше съветник на тогавашния президент на България Петър Стоянов.

  Проф. Стив Ханке даде ексклузивно интервю за „Монитор“, което беше взето писмено

 • Иван Гешев към ВМРО и Каракачанов: Не ме интересува какви политически интереси съм засегнал!

  Думите му са по повод твърденията на ВМРО, че се правят излишно показни арести. Гешев допълни, че ако се установят данни за извършени престъпления, се придпреиемат действия независимо дали става въпрос за Гергов или някой друг

Оставете коментар

baner

 FB banner