Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
БНР свали от ефир Силвия Великова

БНР свали от ефир Силвия Великова

Казано ѝ е, че има натиск да бъде свалена от ефир, защото много критикува Гешев

Силвия Великова, която е водещ на предаването "Преди всички" по БНР, а също и дългогодишен съдебен репортер, е свалена от ефир, стана ясно днес. Освен че вече няма да води предаването, тя е махната и от ресора, т.е. няма да отразява новините за съдебната власт.

От БНР все още няма официално становище и обяснение.

"Нямам писмено мотивирани причини за свалянето ми от ефир. В 13.30 часа ни извика новият ни директор Николай Кръстев и каза кой какво поема от ресора ми и кой поема утре предаването ми. Аз го готвих допреди малко и трябваше да отида на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор", каза пред "Сега" Великова. Тя допълни, че неофициално от вторник ръководството на радиото води разговори с нея. Казано ѝ е, че има натиск да бъде свалена от ефир, защото много критикува Гешев. Предложено ѝ е да обучава кореспонденти на журналистика.

"Аз няма доброволно да изляза в отпуск. Преживяла съм го веднъж с президентския ресор през 2004 г. Тогава ми беше сменен ресорът, защото това беше поискано от пресцентъра на Първанов. Минаха 15 години, явно времената не са се променили", допълни Великова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner