Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Вежди Рашидов: Всички ни плюят като каруцари, кое не му е свободно на словото?

Вежди Рашидов: Всички ни плюят като каруцари, кое не му е свободно на словото?

Улицата започва да кадрува, а отговорността се прехвърля само на ръководството на медиите. Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов председателят на медийната комисия в парламента Вежди Рашидов по повод спирането на сигнала на БНР тази седмица.

"Стига с тази свобода на словото! Кое не му е свободно? Всички ни плюят като каруцари, кое не му е свободно? Стига вече сме се заигравали, всички ние имаме нужда от тази свобода, тя не е само на медиите. Слободията обаче минава границите на свободата. Много странно кои реват най-много за свободата - едни и същи. Мен ме притеснява, че започва едно израждане на държавността. Улицата започва да кадрува и да нарежда нещата, а един само носи отговорността", коментира Вежди Рашидов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Бившият министър на културата заяви, че би подкрепил да се вдигне бюджета на БНТ. "Има нужда. Дефицит, който е трупан години наред, не може да се оправи за пет минути. Телевизията трябва да бъде оздравена", смята той.

Може да има оптимизиране на състава, ако той е раздут. Реформата е промяна и на програмни схеми - нови програми, по-атрактивни, по-гледаеми.

БНТ трябва да излъчва един продукт, който да се консумира. Защо нещо да се излъчва, ако няма кой да го гледа, категоричен е Вежди Рашидов. Дефицит, който е трупан години наред, не може да се оправи за пет минути, допълни той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар