Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Борисов: Таванът на заплати пречи да привлечем киберспециалисти

Борисов: Таванът на заплати пречи да привлечем киберспециалисти

Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не ни очаква. Законите и сега не са лоши, просто трябва да се спазват. Ние искаме да облекчим гражданите, да има повече електронни услуги, но ако някой троши непрекъснато, ще се върнем към пишещите машини, заяви Бойко Борисов. Той участва във форума „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“, съобщава БНТ

На събитието висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и представители на частния сектор наблюдаваха публична демонстрация на хакерска атака и ще положат основите на партньорство за ефективно противодействие срещу киберзаплахи.

С финансовия министър ще видим дали могат киберспециалистите в електронното управление да получат по-високи заплати, заяви пред медиите премиерът Бойко Борисов.

"Сигурно можем да бъдем упрекнати, че недостатъчно пари се дават в този сектор за защита. Таванът на заплатите е нещо, което много пречи да привлечем в министерствата достатъчно квалифицирани хора. От конкурс за работа в този сектор идват по 100 човека, накрая остава само един, ако остане и един. Всички, като чуят за заплащането, се обръщат и казват „Благодаря“, коментира още премиерът Борисов.

Източник: Гласове

Снимка: НоваТВ

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар