Сряда, 16 Октомври 2019
Сряда, 16 Октомври 2019
Сотир Цацаров изумен от решението на съда за освобождаването на убиеца Полфрийман

Сотир Цацаров изумен от решението на съда за освобождаването на убиеца Полфрийман

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира освобождаването преждевременно на Джок Полфрийман. 

През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди Полфрийман на 20 години затвор, но той е в ареста от декември 2007 г., когато след спор и сбиване уби студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София. Цацаров заяви пред Нова ТВ, че не иска да дава коментар на съдебния състав, "защото ще бъде крещящ", заяви главният прокурор.

Той допълни, че не иска да засегне съда като цяло, а конкретния състав на Софийския апелативен съд с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдаличева. Бащата на убития Андрей Монов призова Калпакчиев да обясни пред обществото решението си. Сотир Цацаров коментира, че който е извършил престъпление, трябва да си понесе наказанието.

Бащата на убития от Джок Полфрийман студент Андрей Монов - Христо Монов, призова Калин Калпакчиев публично да обясни решението да пусне предсрочно убиеца на свобода.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

През юли 2011 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно го осъди  на 20 години затвор,  но той е в ареста от декември 2007 г., когато след спор и сбиване уби студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.

Полфрийман е изтърпял повече от половината си наказание и му оставаше да излежи 6 г. и половина.

До момента той няколко пъти е искал да бъде освободен предсрочно от затвора, но му бе отказвано.

Последната му молба е била отхвърлена от Софийския градски съд, но днес апелативният е преценил, че той може да излезе на свобода.

Предстои съдебният състав да обяви мотивите за решението.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар