Понеделник, 21 Октомври 2019
Понеделник, 21 Октомври 2019
Цветанов: С Борисов се чуваме делово, ще е лицемерно, ако кажа, че е приятелски!

Цветанов: С Борисов се чуваме делово, ще е лицемерно, ако кажа, че е приятелски!

"Човек може да направи по-задълбочен анализ и да продължи напред. Аз продължих напред. Подобни периоди винаги ме мотивират. Смятам, че целите, които си поставям, ще дадат резултати".

Това заяви в предаването "Тази събота и неделя" по БТВ Цветан Цветанов, бивш зам.-председател на ГЕРБ и втори в партията след лидера Бойко Борисов.

На 7 юли на форум на ГЕРБ Цветанов бе освободен от всички ръководни постове.

На 16 септември Цветанов, който бе и шеф на ПГ на ГЕРБ, учреди „Евро-атлантическият център за сигурност“.

Сред първите членове на Центъра са журналистът Христо Христов, проф. Румен Кънчев, проф. Евелина Келбечева, психологът Росен Йорданов, адв. Борис Велев, Борислав Велков, анализаторът Кристиян Шкварек, д-р Виктор Серафимов, Евгения Стоянова, Екатерина Борисова, Стоян Георгиев, Драгомир Младенов, Петър Матов и София Цветкова.

"Нямам никакво отношение към предизборния щаб, към всичко, което се прави като политики, като концепции, вече съм доста по-дистанциран от партия ГЕРБ. Мога да кажа, че някой път се чуваме чисто делово, но чак приятелски - ще е лицемерно, ако кажа, че е така", отговори Цветанов на въпроса дали се чува с премиера Бойко Борисов. Запитан за какво си говорят с премиера, когато се чуят, Цветанов каза, че Борисов го питал дали ще прави политически проект. "Това му докладват на него. Аз му казвам, че съм фикусиран върху Евроатлантическия форум за сигурност. Ние сме равно отдалечени от всички партии", каза Цветанов. Запитан дали Борисов се притеснява, че той може да направи политическа партия, Цветанов отговори: "Мисля, че тези, които му докладват това, те се притесняват!"

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"С опита, който имах в ГЕРБ, смятам, че този център сега е най-подходящото, което мога да направя", каза Цветанов. И коментира манталитета на хората около премиера така: "Хората около Борисов в момента са такива, които му казват това, което иска да чуе, а не да кажат истината за реалното състояние на държавата и реалното състояние на организационната работа на структурите!"

"Подмазвачи?!", вметна водещата Жени Марчева, Цветанов добави: "Вие го казвате!" Запитан има ли нужда премиерът от такова обкръжение, Цветанов отговори: "Времето ще покаже!"

Казвахте ли му очи в очи истината, попита Марчева, а Цветанов заяви, че според него истинското партньорство и приятелство е да бъдеш откровен. Винаги съм бил доста прям, каза той.

"Още през 2005 г., когато се кандидати за кметските избори в София аз му заявих, че винаги ще му казвам истината, пък нека той да взима крайното решение. Винаги съм вярвал, че е по-добре да бъдеш откровен и искрен и аз винаги съм бил доста прям", бяха точните думи на Цветан Цветанов.

Има ли реваншизъм у вас, искате ли да си върнете, попита Марчева.

"В политиката трябва да вървиш напред и да търсиш съмишленици за целите, които си поставяш. Няма никакъв реваншизъм у мен", каза Цветанов. И посочи, че е човек, който има здраво семейство и има екип, с който да продължи да работи.

"Решетников участваше активно в президентските избори през 2016 година. Никой не казваше тогава, че е заплаха за националната сигурност", коментира шпионския скандал той.

"За мен е много по-ключово да вървим към тази посока, която ни дава евроатлантическа ценност. Трябва да имаме един основополагащ трансантлатнически път и връзка за да бъде Европа по-силна", посочи Цветан Цветанов.

"Комплексни са слабостите, които са допуснати в случая с НАП. Чух някакви интерпретации, че създаването на Евро-атлантическия център е имало нещо общо с пробива в НАП, чух че купувам ЧЕЗ, че купувам медии. Това просто е несериозно. Ние ще работим активно за противодействие на хибридните атаки", заяви Цветанов.

"Не трябва да сме толкова либерални към хора, когато става дума за такова тежко престъпление - убийство", коментира предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман той.

На въпроса вижда ли вмешателство на ГЕРБ в случая с БНР Цветанов каза: "Не смятам, но все пак ГЕРБ носи съответната отговорност, защото има мнозинство в парламента".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар