Петък, 15 Ноември 2019
Петък, 15 Ноември 2019
Премиерът откри панаира в Пловдив: Ръстът на икономиката е 3,5%, кредитният рейтинг също се повишава

Премиерът откри панаира в Пловдив: Ръстът на икономиката е 3,5%, кредитният рейтинг също се повишава

Искам да поздравя всички участници. Това, което държавата е било необходимо да направи, мисля че организаторите го знаят, сме го направили. Това каза в приветствието си на официалната церемония премиерът Бойко Борисов.

Той посочи, че в момента имаме ръст на икономиката от 3,5 на сто, а всички световни агенции повишават кредитния рейтинг на България. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната, откриват се нови и нови работни места, и то високо технологични, и неслучайно партньори на Панаира говорят само за развитие и то в сферата на иновациите и новите технологии, каза още Борисов.

По думите му на тези изложения се подписват десетки договори, развиват се и много партньорства.

Премиерът и официалните лица посетиха палатата на Руската федерация, партньор на изложението.

Международният технически панаир, най-старото индустриално изложение в България, посреща тази година близо 600 фирми от 34 държави и демонстрира трансформациите в бизнеса, които ще предопределят неговото развитие. Основни акценти на изложението са дигитализацията, киберсигурност, енергийната ефективност, хибридна техника и зелена икономика.

Преди откриването на Панаира министър -председателят посети ранно християнската базилика в Пловдив, разгледа реновирания централен площад и новата художествена галерия "2019".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар