Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Семейството на убития студент внася жалба срещу освобождаването на Полфрийман

Семейството на убития студент внася жалба срещу освобождаването на Полфрийман

Двама от съдийския състав се покриха с позор за цял живот. Техните действия са срам за българското самочувствие и в нарушение на закона, счита Христо Монов

Семейството на убития през 2007 г. студент Андрей Монов ще внесе в прокуратурата жалба срещу предсрочното освобождаване на убиеца му Джок Полфрийман, съобщи бащата на момчето Христо Монов пред бТВ. 

Двама от съдийския състав се покриха с позор за цял живот. Техните действия са срам за българското самочувствие и в нарушение на закона, смята бащата. Според него е погазен чл. 32 от НПК, затова съдиите са кристили присъдата си "определение". Магистратите са нарушили закона с отварянето на деловодството на главната прокуратура и това е причината съпругата на Монов да внесе жалбата до прокуратурата.

Роднините смятат, че така определението ще бъде спряно Полфрийман и ще бъде върнат зад решетките. Христо Монов определи австралиеца за социопат, който не подлежи на промяна.

"Хора като Калин Калпакчиев и Весислава Иванова нямат място в този съд. Вярвам в българския закон, който бе тотално погазен", коментира Христо Монов.

Освобождаването на Джок Полфрийман предизвика вълна от недоволство. На 26 септември от 18 часа на столичния пл. "България" ще се проведе митинг срещу решението на съда.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner