Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Проф. Паскал Желязков е новият шеф на БАБХ

Проф. Паскал Желязков е новият шеф на БАБХ

Проф. д-р Паскал Желязков, д.в.м, е новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, съобщиха от агенцията. Заеманата от него позиция до момента е директор на Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт "Проф. Д-р Г. Павлов".

Проф. Желязков има дългогодишен опит като ръководител на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична дейност.

Бил е началник отдел в Център за оценка на риска, директор на Национална научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и болести по дивеча, както и зам.-генерален директор в Национална ветеринарномедицинска служба.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Има над 90 научни публикации и научни доклади. По образование е ветеринарен лекар, завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина гр. Стара Загора. Владее английски и руски език.

Назначен е и нов заместник-изпълнителен директор д-р Марияна Шумова, която към момента изпълнява длъжността началник отдел в дирекция "Граничен контрол". Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Тя ще заеме позицията на доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова, д.в.м.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар