Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Румен Радев произнася речта си пред 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

Румен Радев произнася речта си пред 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

„Ако науката и качественото образование продължат да биват развивани само в тесни географски граници, никога няма да постигнем равенство и устойчиво развитие“, заяви държавният глава (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев произнася речта си пред 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Държавният глава говори пред делегатите на английски, пише Епицентър.бг

Преди това днес той участва във форум на високо равнище, организиран от ЮНЕСКО и посветен на темата за бъдещето на образованието Във форума направиха изказвания също генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза, премиерът на Норвегия Ерна Солберг.

Президентът открои необходимостта от сближаване на държавите в областта на науката и образованието. „Ако науката и качественото образование продължат да биват развивани само в тесни географски граници, никога няма да постигнем равенство и устойчиво развитие“, заяви държавният глава.

Румен Радев посочи, че България полага големи усилия за създаването на образователна и научна инфраструктура, която да задържи младите таланти, постигнали успехи в научната сфера. Затова страната ни работи активно за създаването на Югоизточния европейски международен институт за устойчиви технологии, подкрепян и от Европейската комисия.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner