Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Кирил Ананиев потвърди намаляването на средствата за увеличение на заплатите

Кирил Ананиев потвърди намаляването на средствата за увеличение на заплатите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев потвърди информацията, че средствата от 50 млн. лева за увеличение на заплатите на медицинските сестри действително са намалени на 6 млн. лева. Това съобщи той пред БНР. 

Той посочи, че за повишението на възнагражденията на медицинския персонал и за болнична дейност на всички лечебни заведения са осигурени общо 86 млн. лева.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обясни какво включва общата сума от 86 милиона лева за увеличение на средствата в болничната дейност, включително и за работни заплати на медицинските специалисти.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В тях 50 млн. лева са от резерва на Здравната каса, които бяха отделени за цялостно увеличение на цените на клиничните пътеки. 30 милиона лева идват по Наредбата за труднодостъпните лечебни заведения и 6 милиона лева идват от бюджета на Министерството на здравеопазването.

Така Ананиев коментира информацията, че средствата за работни заплати в размер от 50 млн. лева в министерско постановление са намалени на 6 милиона лева.

Постановлението на МС относно въпросните 50 милиона лева от държавния бюджет съдържа формулировката до 50 милиона лева, обясни още Ананиев на журналистически въпроси.

Ако беше отпусната цялата сума, по думите му, МЗ е щяло да надскочи лимита си за финансиране на дейности като лечебни заведения в труднодостъпни райони, психиатрична помощ и туберкулозни отделения. И така да изпадне в ситуация на държавни вземания.

С тези средства - 86 млн. лева, ще има пари за всички държавни и общински болници, включително и за увеличаване на работните заплати.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner