Петък, 06 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 06 Декември 2019
БСП пита как парите за по-високи заплати на медиците от 50 са станали 6 млн. лв.

БСП пита как парите за по-високи заплати на медиците от 50 са станали 6 млн. лв.

БСП пита здравния министър как парите, отпуснати от правителството за увеличаване на заплатите на специалистите по здравни грижи, от 50 млн. лв. са станали 6 млн. лв. и предлага създаването на междупартийна комисия за решаване на проблемите в системата на здравеопазването.

Това каза на брифинг в парламента Георги Михайлов от ПГ на "БСП за България". 

Повод за информацията са протестите на специалистите по здравни грижи с искане за увеличаване на заплатите.

"Ние искаме ясен отговор от министъра на здравеопазването, какви са причините за това и от Министерски съвет - какво е неговото отношение към действително огромния проблем, който довежда до рязкото изтичане на кадри от страната", посочи Михайлов.

Депутатът от левицата каза, че сме свидетели на два факта, които по думите му си противоречат крещящо.

"С Постановление 78 на Министерски съвет от 10 април тази година правителството отпуска 50 млн. лв., насочени към увеличаване на заплатите на медицинските специалисти в системата. Един месец по-късно на 9 април с Постановление 111, и то в негов параграф 2, цифрата 50 млн. лв. се заменя с 6 млн. лв", отбеляза депутатът.

Той припомни, че от "БСП за България" многократно са предлагали създаването на междупартийна комисия за решаването на тежките проблеми на българското здравеопазване.

"Ние смятаме като политическа формация, че здравеопазването е надпартийна кауза. До момента нямаме отговор на нашето предложение", отбеляза той.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар