Сряда, 26 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 26 Февруари 2020

Съдът не пуска Иванчева и Петрова да излизат от домовете си за предизборни изяви

Съдът не пуска Иванчева и Петрова да излизат от домовете си за предизборни изяви

Съдебното решение постановява, че домашният арест може да се нарушава с разрешение на съда при причини, "свързани с правото на живот и здравеопазване". Искането на Петрова е за участие в предизборни мероприятия от 4 до 13 октомври. Именно него съдът оставя без уважение

Шефът на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев е отказал разрешение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да излизат от домовете си, за да водят предизборна кампания. 

Това съобщиха на фейсбук страниците си Иванчева и Петрова, които са под домашен арест след присъди за подкуп на първа инстанция. Ушев е разпределен да гледа делото срещу тях в АСнС на 9 октомври. 

Съдебното решение постановява, че домашният арест може да се нарушава с разрешение на съда при причини, "свързани с правото на живот и здравеопазване". Искането на Петрова е за участие в предизборни мероприятия от 4 до 13 октомври. Именно него съдът оставя без уважение. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В разрез с Конституцията на Република България и Изборния кодекс, този състав ни лиши от възможност да водим кампания наравно с другите кандидати, като за пореден път ни отказа всякакви излизания във връзка с изборите - участия в ТВ дебати, срещи с хората, участия в мероприятия и т.н., коментира Биляна Петрова. 

От поста й във фейсбук става ясно, че съдебният отказ е обжалван. В случай, че жалбата не успее, ще напишем отворено писмо до медиите, с което ще ги поканим да дойдат в домовете ни, за да получим поне от тях възможност да се доближим до равнопоставено участие в изборната кампания, допълва Петрова.

Абсурден е "Ушевизма", че при "Домашен арест" ни гарантира само правото на живот и здравеопазване, но ни лишава от всички други права. 

Това е поредното изтезание, което Специализираният народен съд ни налага. Смятам, че поръчката е активирана отново - този път съдът забравя за разделението на властите и пПряко се намесва в политиката и изборите за кметове и общински съветници, пише още Петрова.

Източник: OFFNews.bg

Свързани статии (по етикет)

  • Докога и защо?

    Преди дни Съдийската колегия при Висшия съдебен съвет излезе с декларация по повод сигнали за въздействие върху независимостта на съдиите Владислава Цариградска, Антоанета Симеонова, Райна Мартинова и Цветко Лазаров

  • Белгиец осъди парламента и съда в Сливница да му платят близо 400 000 лева

    Белгиецът Октай Екици осъди Народното събрание и районния съд в Сливница да му платят обезщетение от 393 000 лева за допуснато от тях нарушение на правото на Европейския съюз (ЕС), тъй като преди 3 години е бил осъден условно, че не е декларирал сумата на границата, а освен това парите са били отнети в полза на държавата, съобщи "Лекс"

  • Спецсъдът решава дали да пусне Нено Димов на свобода

    Днес Апелативният спецсъд ще разгледа жалбата на бившия еко министър Нено Димов да излезе на свобода

Оставете коментар

baner

 FB banner