Петък, 22 Ноември 2019
Петък, 22 Ноември 2019
Пламен Димитров: Парите няма да стигнат до детското и училищно здравеопазване

Пламен Димитров: Парите няма да стигнат до детското и училищно здравеопазване

Надявам се обещанията и разчетите за увеличаване на заплатите на медицинските специалисти да са реални. Разговорите са водени от преди. Има още 4-5 месеца са докато се финализира процедурата. Трябва да имаме гаранцията, че ресурсът ще бъде разпределен справедливо.

Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на БНТ по повод вчерашното обещание за увеличение на заплатите на медицинските специалисти.

По думите му в системата в детското и училищното здравеопазване няма гаранции, че там ще стигнат парите. "Нашите разчети показват, че в този сектор са необходими 4-5 милиона, но ги няма", каза още той.

Димитров бе категоричен, че те не са подкрепяли никого. "Който в България протестира за заплати - аз го подкрепям, независимо дали ме харесва или не. По дефиниция синдикалистите се борят за по-високи заплати. По-важно е това, за което говорим да стигне до хората. Ние направихме две неща - колективния трудов договор и осигуряването на пари в тазгодишния бюджет. 229 са договорените колективни трудови договори", обясни още лидерът на КНСБ.

По думите му медицинските сестри и лекарите трябва да имат поне 200 лева разлика. Истината е, че вчера хората си тръгнаха недоволни. 6 000 души са в тази система, каза Димитров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар