Сряда, 13 Ноември 2019
Сряда, 13 Ноември 2019
Борисов: Българи вече се връщат от чужбина! Това става, когато има такава държава!

Борисов: Българи вече се връщат от чужбина! Това става, когато има такава държава!

Българи се връщат от чужбина заради добрите условия! Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на инженеринг център на "Бош". Той се намира в София Тех Парк, където негов домакин бе президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев.

"Искам да благодаря на Плевнелиев, че продължи да прави това, за което навремето го харесах", обърна се към него Борисов в началото на приветственото си слово.

"Отношенията с Германия са традиционни и са основани на принципа на взаимната изгода. За "Бош" няма смисъл да говорим, това е многомилиардна компания", продължи премиерът, обръщайки се този път към посланика на Германия.

"Тук се прави наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда. Когато Плевнелиев ме доведе тук, това беше едно запустяло място", каза още Бойко Борисов.

"Около 20-30 души са се върнали, за да работят за "Бош". На 500 метра оттук е аутсорсингът на Световната банка. Малко по-надолу ще бъде един от 8-те суперкомпютъра, които и вие ще можете да използвате. Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с хакерите си и с талантите в писането на софтуер. Защото тук, тези 200 души, които сте тук, сте нашата гордост", продължи министър-председателят. По думите му този център ще работи много години напред.

"Усилията дават своите резултати - център след център, център след център, висококвалифицирани служители и българи, които се връщат заради високото заплащане и добрия начин на живот", каза още Бойко Борисов. 

Това че българка беше избрана за шеф на МВФ е признание за нас, подчерта министър-председателят.

Това се прави, защото има такава държава, завърши изказването си Борисов сред избухналите аплодисменти. Премиерът очевидно се пошегува с името на партията на шоумена Слави Трифонов "Няма такава държава".

След това Росен Плевнелиев разведе премиера из "София Тех парк", обяснявайки му къде какво производство ще се позиционира.

Борисов тества и нова супертехнология за паркиране на автомобили на "Бош". "Това е много добра технология особено за тези, които не могат да паркират", коментира министър-председателят пред следващите го по петите журналисти.

Представителите на медиите поискаха коментар за вчерашните събития в Сливен, когато паникьосани родители взеха децата си от училище.

"Няма да коментирам лъжите, които тиражирате. Отидете и вижте кой лъже в Сливен. Да се престане с тези костинбродски неща. Лъжат хората и ги мамят", отвърна възмутено Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар