Вторник, 25 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 25 Февруари 2020

Дончев за паниката в три училища: Замесени са външни и вътрешни сили

Дончев за паниката в три училища: Замесени са външни и вътрешни сили

„Това тече поне от половин година и не е толкова невинно, колкото изглежда на пръв поглед. Това не е поредната дигитална щуротия”. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред Нова телевизия паниката в Сливен и Ямбол, заради която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата. 

Той обясни, че МВР и прокуратурата работят по въпроса.

 „Първо, това е след всичките ни системни усилия да върнем децата в клас. 40 хил. деца сме върнали. Второ, няма как да не си мислим, че това има определени политически мотиви, най-малкото ескалира в определена предизборна ситуация”, посочи Томислав Дончев.

„Има външни и вътрешни сили, които са замесени в цялото мероприятие”, заяви Дончев. Той е категоричен, че отнемането на дете е крайна мярка, когато детето живее в опасни за здравето и живота му условия. „Рядка, драстична мярка, която е обект на съдебен контрол”, обясни вицепремиерът.

„Дали има замесени политици? Да! Има партии, които са пряко ангажирани с каузата. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа сила са ангажирани. Доколкото знам е коалиционен партньор на левицата в няколко формата за местните избори”, заяви Дончев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner