Петък, 15 Ноември 2019
Петък, 15 Ноември 2019
Борисов след срещата с Радев: Нищо извънредно няма, мигрантският натиск е нулев

Борисов след срещата с Радев: Нищо извънредно няма, мигрантският натиск е нулев

Нищо извънредно няма. Запознахме президента с това което правят специалните служби, МВР, Гранична полиция. Нулев натиск от границата с Турция, има по-голям натиск от границата с Гърция, но сме взели мерки. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с президента Румен Радев, на която го запозна с резултатите от срещата на Съвета по сигурността.

Чухме се с президента и решихме, че е добра идея след Съвета за сигурност в МС, да го запознаем с това каква е ситуацията в Сирия и какви са рисковете пред страната ни. Няма никаква промяна от това, което е било през миналата седмица, а именно, че засилен натиск на границата ни няма. Срещата беше много полезна, подчерта Борисов. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Разбира се, военните действия в Сирия може да предизвикат хуманитарна и мигрантска криза, просто военните действия трябва да спрат, нещата трябва да се решават по дипломатически начин, коментира премиерът.

Ние спазваме споразумението с Турция, Анкара също го спазва стриктно. Опасността е голяма, представете си какво ще стане, ако влязат няколкостотин хиляди бежанци в Странджа, коментира премиерът.

Източник: Epicenter.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар