Понеделник, 27 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 27 Януари 2020
Откриваме визови центрове в 16 града в Индия

Откриваме визови центрове в 16 града в Индия

Посланикът на Република България в Индия Елеонора Димитрова подписа от името на Министерството на външните работи на Република България договор с индийската аутсорсингова компания ВФС "Глобъл", съобщи пресцентърът на МВнР.

Според договора ВФС "Глобъл" ще разкрие центрове за приемане на заявления за визи за пътуване до България в 16 от най-големите индийски градове, което ще облекчи значително достъпа до визови услуги на желаещите да посетят страната ни индийски граждани. Това от своя страна се очаква да доведе и до значително увеличаване на броя както на туристическите, така и на бизнес пътуванията до България. Първите два визови центъра в градовете Делхи и Мумбай се очаква да отворят врати до края на ноември, а в останалите 14 града - до края на годината.

Договорът включва също така и безвъзмезден ангажимент от страна на ВФС "Глобъл" за популяризиране на България като туристическа дестинация на индийския пазар. В него са разписани конкретни дейности, които ВФС "Глобъл" ще изпълни с тази цел, като регулярно изпращане на информация до туристически агенции в мрежата на ВФС "Глобъл", партньорство с медии, публикуване на информация в туристически списания, кампании в социалните мрежи и други.

Свързани статии (по етикет)

 • Какво изискват американците от България, за да премахнат визите

  Горещият въпрос за отпадането на американските визи едва ли ще се реши скоро - до година и половина, както уверено заключи премиерът Бойко Борисов. Процентът на откази е много висок, но по-важното е, че има други критерии, които България ще трябва да изпълни по високите американски стандарти.

  Като част от промени, които наложи администрацията на президента Доналд Тръмп, САЩ се стремят да затегнат границата си и да подобрят сигурността на пътуванията като цяло. Най-общо САЩ имат поне две системи на защита в това отношение. Първата е да те допуснат до безвизово пътуване, а втората - след като вече имаш право да влизаш в страната, да те подложат на допълнителна проверка

 • Протест на автоинструктори блокира центъра на София

  Автоинструктори от цялата страна излизат на национален митинг от 13.00 ч. на площад пл. „Батенберг“ в София

 • Нови протести в Индия срещу закона за гражданството

  Противници на закона за гражданството в Индия, смятан за дискриминационен срещу мюсюлманите, излязоха днес на нови протести, предаде БТА

Оставете коментар

baner

 FB banner