Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Борислав Михайлов подаде оставка

Борислав Михайлов подаде оставка

Малко след като Борисов поиска оставката му, от БФС съобщиха, че Михайлов няма да я подаде

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка.

Тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов след расистките изстъпления на публиката на мача срещу Англия, в който българските национали понесоха срамна загуба с 0:6.

Малко след като Борисов поиска оставката му, от БФС съобщиха, че Михайлов няма да я подаде. На базата в Бояна медийният директор на съюза Христо Запрянов разясни пред БНР, че в петък от 14:00 часа има заседание на Изпълкома на БФС и след него, от 15:00 часа Михайлов ще отговори на всички въпроси на медиите. Информация за предстоящото в петък заседание бе публикувана и на сайта на БФС.

В 15,36 ч. обаче на сайта на БФС се появи следното съобщение:

Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин.

Премиерът Борисов заяви по-рано, че е започнала финансова проверка на средства в БФС. "След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста", заяви министър-председателят.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар