Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Йорданка Фандъкова: Подготвяме система за електронни разрешения за строеж

Йорданка Фандъкова: Подготвяме система за електронни разрешения за строеж

"Разширяваме услугите, които гражданите и бизнесът могат да получат по електронен път. Системата за електронно издаване на разрешение за строеж вече се разработва. Това е още една мярка за повече публичност и контрол".

Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС. Тя присъства по покана на кандидата за кмет на район "Връбница" Младен Младенов на среща с представители на бизнеса. В срещата участваха и главният архитект на София Здравко Здравков и кандидатите за общински съветници Християн Петров и Владимир Данаилов.

Целта ни е до края на годината да обвържем с имота издадените административни актове за незаконно строителство, за стартиране на строителство (Акт Образец 2) и акта за завършване на груб строеж (Акт Образец 14), уточни също арх.Здравко Здравков.

"Това е начинът с конкретни действия да гарантираме публичност и контрол на работата на администрацията и да пресичаме опити за решаване на казуси с услуги под масата", подчерта Фандъкова.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Друг важна стъпка в работата е провеждането на електронни обществени поръчки. Йорданка Фандъкова съобщи пред бизнеса, че от ноември 2019г. Столичната община има готовност и всички обществени поръчки да се провеждат по електронен път, чрез единна електронна платформа. Централизирана електронна платформа е разработена от Агенцията по обществени поръчки и общината има готовност да започне работа.

Бизнесът се интересува от развитието на пътната инфраструктура и свързаността на териториите. В отговор на въпроси Фандъкова представи проектите за развитие на транспортната инфраструктура в районите "Връбница", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър" и "Кремиковци".

Готов е проектът за изграждане на западната дъга на Околовръстния път. Предвиждаме строителство на Околовръстния път от бул. "България" до "Люлин". Първият етап е от бул. "България" до бул. "Никола Петков", който да можем да започнем през 2021 г. А вторият е от бул. "Никола Петков" до "Люлин". За цялото трасе Столична община е изготвила регулационни планове и проекти, като се довършват проектите за тунелите и естакадите на втория етап. "Аз не давам обещания, а поемам ангажименти на база свършена работа и подготовка", подчерта Фандъкова.

Други важни проекти за свързаността на западните и северни зони на София е изграждането на транспортните връзки с Околовръстния път. Има готовност за изграждане на пробива "Петър Дертлиев", бул. "Рожен", "Илиянско шосе", разширението на "Ломско шосе", "Обелско шосе" от бул."Панчо Владигеров" до Околовръстен път.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner