Сряда, 26 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 26 Февруари 2020

Федерацията на ционистите поиска Борисов да отстрани Тома Белев

Федерацията на ционистите поиска Борисов да отстрани Тома Белев

Федерацията на ционистите в България поиска премиерът да освободи един от членовете на Консултативния съвет по гражданско общество към Министерския съвет Тома Белев.

Това се казва в писмо до Бойко Борисов, подписано от председателя на организацията Яков Джераси.

Ето и пълната позиция изпратена до медиите, без редакторска намеса:

"Уважаеми г-н Премиер, Пиша Ви тези редове във връзка с последните публични коментари на г-н Тома Белев относно връзката между депортирането на евреи по време на ВСВ и настоящите транспортни практики в гр.София.

Въздържайки се от използването на груб език, се обръщам към Вас с молбата да освободите г-н Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество, присъединен към Министерския съвет.

След години пропагандиране на идеята, че България е извор на толерантност и не само към евреите, но и към другите нации и народи, вярвам, че г-н Белев не заслужава какъвто и да е официален пост или официално асоцииране, и финансово подпомагане от българска държавна институция.

Световната ционистка организация е крайно възмутена от думите, изказани от г- н Белев и съветва Правителството на България категорично да се дистанцира от хора с подобни антисемитски настроения и нагласи", се казва в позицията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner