Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Йорданка Фандъкова: Разкриваме 9 нови дневни центъра за деца с увреждания и техните семейства

Йорданка Фандъкова: Разкриваме 9 нови дневни центъра за деца с увреждания и техните семейства

„Успяхме да удвоим капацитета на социалните услуги, които предоставяме, а в следващите няколко години разкриваме още 49 услуги. Планираме създаването на 9 нови дневни центъра за деца с увреждания и техните семейства, като за първите 4 вече осигурихме финансиране“.

Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова по време на разговорите с национално-представените организации на хора с увреждания.

Тя допълни, че най-голяма помощ и за децата, и за родителите са дневните центрове, защото осигуряват професионална грижа за децата и възможност на родителите да ходят на работа. Към настоящия момент на територията на Столична община са разкрити и функционират 53 социални услуги, които предоставят подкрепа за деца и възрастни с увреждания.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По време на срещата бе обсъдена и възможността за разкриване на повече работни места за хора с различни увреждания с подкрепата на Столичната община. „Общинското предприятие „Лозана“ е положителен пример за подкрепа на хора в неравностойно положение чрез възможности за работа“, допълни Фандъкова.

Тя припомни, че Столичната община е първата, която е създала своя програма за грижа за хора с увреждания. Това е услугата „Асистент за независим живот“, по която над 1000 деца и възрастни получават подкрепа всяка година.

„С вас работим отдавна и се познаваме добре. Неправителствените организации имат капацитета и експертизата да управляват социални услуги. Очаквам от вас предложения за разкриване на нови услуги, защото вие сте хората, които могат да кажат как и с какво можем да сме полезни“, допълни Фандъкова.

На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ/ СДС -Павел Савов и Михаела Иванова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner