Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

Тежко наказание за България от Дисциплинарната комисия към УЕФА

Тежко наказание за България от Дисциплинарната комисия към УЕФА

С 10 хил. веро са санкционирани и англичаните, тъй като техните фенове не уважиха "Мила родино"

Тежко наказание за България от Дисциплинарната комисия към УЕФА. Централата наложи затварянето на стадион "Васил Левски" за европейската квалификация с Чехия и за следващия домакински мач на "трикольорите", като вторият е условен, предаде bTV.

Освен това Българският футболен съюз ще трябва да плати и глоба в размер на общо 85 хил. евро - 75 хил. евро заради расисткото поведение на родните фенове по време на двубоя с Англия и 10 хил. евро заради освиркването на химна на гостите.

С 10 хил. веро са санкционирани и англичаните, тъй като техните фенове не уважиха "Мила родино".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Българският футболен съюз държи да подчертае, че инцидентите от 14 октомври на ст. „Васил Левски“, предизвикали огромен международен отзвук и създали голямо обществено напрежение, не успяха да попречат на професионалната и ефективна реакция на всички отдели и звена на централата. Благодарение на усърдната и компетентна работа на администрацията на БФС и правните партньори на Съюза, както и на перманетните усилия в борбата с расизма, ксенофобията и нетолерантността по трибуните, българският национален отбор избегна по-тежки санкции.

Искрено вярваме, че в бъдеще българските футболни фенове ще докажат с поведението си, че неоснователно са станали обект на обвинения в липса на толерантност и уважение към съперниците. Това ще е от полза за всички – както за футболистите, така и за феновете, а и за международния спортен престиж на България.

Българският футболен съюз ще информира допълнително притежателите на пакетни билети за мачовете на националния отбор за начините, по които ще бъдат компенсирани за невъзможността да гледат наживо последния двубой от европейските квалификации срещу Чехия", написаха от БФС.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner