Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
Защо шефовете на Efbet лъжат след обиска на ДАНС? (документи)

Защо шефовете на Efbet лъжат след обиска на ДАНС? (документи)

Протоколът от претърсването никак не е в полза на собствениците на хазартните игри, а медиите, получаващи реклами от Efbet, обявиха акцията на спецслужбите за лъжа

Вчера се заформи своеобразен медиен спор между Actualno.com и wowmedia.bg по повод течащото разследване срещу букмейкърската компания Efbet. Всеизвестно е, че доста медии получават рекламен бюджет от въпросната хазартна империя, но пък наричането на новината, че ДАНС е започнал проверки в офисите е като това да се каже, че наличието на журналистика в България е “медиен слух”.

Actualno.com съобщи, че административният директор на Efbet категорично им бил казал, че полиция и агенти на ДАНС никога не били влизали в техни обекти.

Всъщност, ето за това сме на 111 място по свобода на словото, отговарят от медията, съобщила първа за проверката - wowmedia.bg.

Що се отнася до Efbet, ние предоставяме на внимание на нашите читатели снимки от протокола за “претърсване и изземване” от акцията провела се от полицията, Специализираната прокуратура и ДАНС на 4 октомври тази година в един от обектите на Efbet на ул. “Златовръх” в кв. Лозенец в София. Протоколът,  който е публикуван от wowmedia.bg, е подписан от следовател Галя Илиева от Специализираната прокуратура и полицай Николай Чернев, като на мястото е присъствал и служител на ДАНС.

От протокола става ясно още, че някои от помещенията в проверявания обект са били отключвани лично от Валери Величков – ръководител на отдел “Сигурност” на “Геймпром” ООД (фирма за организиране на хазартни дейности от кръга на Стефан, Боян и Цветомир Найденови) находящо се на бул. “Джеимс Баучер” 20, същия адрес на който се помещава и Централният офис на Efbet. Фирмата “Геймпром”.

Според информация на wowmedia.bg, на същата дата подобни претърсвания и изземвания са били направени в поне още два обекта на Efbet, единият от които е Централния офис на бул “Джеймс Баучер” 20.

Wowmedia.bg, макар и не много известна и голяма медия, излага следните факти:

Що се отнася до стилистиката на отричане и принизяване на нашата работа, от колеги, както и от обектите на този материал, може да кажем само следното:

– почти всички казионни и големи медии са добре платени от Efbet – затова там няма да чуете и дума за този материал или въпросното разследване на прокуратурата и службите
– добре е шефовете на Efbet да знаят, че “финансовият чадър” някой път също протича и обичайните им методи за справяне с подобни ситуации, като предлагане на пари, отправяне на заплахи, залагане на бомби, отправяне на мрачни погледи, звъннене на влиятелни политически, ъндърграунд или от специалните служби приятели, е напълно безсмислено.

Това не е война, а информиране на публиката. Действие с което по принцип се занимават журналистите.

https://wowmedia.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner