Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Съдът отстрани от длъжност двама служители в БАБХ-Бургас

Съдът отстрани от длъжност двама служители в БАБХ-Бургас

Спецапелативният съд отстрани окончателно от длъжност главните инспектори в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас Денка Нгуен и Димо Господинов, предава БТА.

Те са сред петимата служители, обвинение от спецпрокуратурата през август за участие в организирана престъпна група за подкупи и длъжностни престъпления на територията на област Бургас. Като ръководител на групата бе обвинен директорът на Областната дирекция Георги Митев.

Според обвинението, те системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти в Бургаска област, както и спирали реални проверки, извършвани от други служители в Областната дирекция.

Неизвършени и прекратени проверки в търговски обекти бяха установени в Бургас, Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен. В определени случаи, директорът на лично спирал текущи проверки, въздействайки на свои подчинени на място.

Установено е също, че участниците в групата получавали между 400 и 900 лева от собственици на търговски обекти в Бургаско за изготвянето от посочен от тях човек на задължителната за всеки обект "Система за самоконтрол".

На петимата обвинени през август 2019 г. бяха определени парични гаранции. В хода на разследването бяха събрани нови доказателства за участие престъпната група на още двама служители в Областната дирекция.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner