Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Цветан Василев поиска да бъде разпитан по делото "КТБ"

Цветан Василев поиска да бъде разпитан по делото "КТБ"

Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка

Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото "КТБ", пише Новини.бг.

Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка. Припомняме, процесът срещу Василев се води задочно, а адвокатите му още през февруари поискаха той да даде показания чрез видеоконферентна връзка. 

На поредното заседание по делото адвокат Константин Симеонов прочете декларация, за която твърди, че Цветан Василев е подписал пред него миналата седмица в Белград, съобщи БНР. По думите на Симеонов клиентът му е възмутен от избирателната памет на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов, който в продължение на месеци дава показания срещу Василев.

"Голословните твърдения на Лазов, че не знае какво означават „ДП“ и „ДП1“ беше може би повода, поради който Цветан Василев реши да напише тази декларация. Това беше единственият начин, по който можем да сложим и точките над "и" за това какво е участието на Делян Пеевски в цялата тази история. Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към онзи момент е финансиран от КТБ с кредитни средства", заяви Константин Симеонов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner